Ramai Lagi Lawa – Lawalah Familia

Hei dengar dengar hantu nak berucap
Mintak perhatian mintak semua senyap
Buka cerita panas buat korang mintak kipas
Aku takda batas suka guna ayat pedas

Flow aku seram lidah tajam bak laksamana
Double LF kami macam satu keluarga
Tembuk kami kukuh sebab ada si pemusnah
Perkenalkan diri aku hantu jari tengah

Aku punya kuasa bagi binasa bunuh bahasa juga berbisa
Macam raksasa jaguh perkasa bolot semua mereka terasa
Mula tertanya siapa nama asal mana luar istana
Orang biasa yang punya banyak cerita

Aku psycho tiada harga
Ibarat iblis datang dari syuga
Aku cuba chill yang lain kena rasuk
Baran aku membara Halim Redwood sila masuk

Redwood ada kat sini B14 kekal lagi
Next stage aku pula nak beraksi
Transfix pusat legasi Hip-hop’s the witness
#LawaLahFamilia bukan nak kejarkan famous

NG We Got Talent tak perlu Triple X
Kami dah menang dalam ini track
Check check mic tets 1 2 3
Inilah saja cara aku sendiri

Kita enam watak yang mana nak diseru
Kami like the Panglima cari harta pemburu
Baru langkah sebaris cerita tak bertapis
Kau terus berlari lari ku tetap laris

Rap tebal tebal ayat power takda tuju
Rhyme jadi pertahanan standby kan peluru
Aku macam Eli butakan perjalanan
Muyu celik pandangan Al Abbas sambung utusan

Tuan Al Abbas tiada dalam penglihatan
Yeah bro gua bawah jambatan tengah buat sambutan
Gua jahat pakai tanduk kambing belah kiri
Kencing dekat dinding sebab nak mulakan ceremony

Agak korang dah fikir aku layan metal
Aku handle stereotyper ikat korang dengan cable
Dah settle aku cucuk mata korang pakai pensel
Biar korang jatuh pijak korang macam tekan paddle

Gua layan prono sambil bawak begpack keliling
Paling benci GRO tapi gua rap outstanding
Lagu sekarang mengarut boleh buat semua turn up
Lagu kami ubat buat Stephen Hawking bercakap

Korang tak layak taknak hip-hop rabak
Jangan ajdi pencemar cam Zed Zaidi cuba melawak
Ini tak lawak ada bahan simpan diam sendiri
Wey Madi nak pi mana ang mai lah sini

Satu sandiwara bermacam macam gaya
Talam dua muka muka si pendusta
Ada tiga kepala lutut yang diguna
Walau empat mata tak kenal nombor lima

Enam tembak rambang entah hinggap mana
Tujuh telunjuk picu isi lapan anak
Bro lu dah lupa gua ada sembilan nyawa
Fikir sepuluh kali sebelum lu hadap gua

Jika satu satu kita salam salam
Dalam gelap tepat dua belas kau pasti padam
Tiga belas hantu penunggu ini lagu
Takut kena rasuk baik pagar semua pintu

Ana cerdik macam Ali ente bodoh macam Kassim
Kerat empat belas lima belas cm
Niat enson matakaji semar ngiseng
Enam belas baris korang ludah aku kencing

Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kotta ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna
x2

Siap siap buat lirik tidak perlu metafora
Penyerang paling bahaya bahaya macam buaya
Aku glow in the dark akulah cahaya baby
#LawaLahFamilia kami reload sekali lagi

Interaktif ada motif kuasa super saiya teraktif
Macam tulis ayat kursif tapi aku ada subjektif
Mana sudah pergi lawan? yang dulu kononnya kawna
Sudah hilang dari pandangan sebab bukan musim mengawan

Macam yang aku cakap Tebobon ada swag
Kalau tidak cukup alibi mari sini datang check
Tapi kali ini lain aku dengan Lawa nie geng
Siapa cuba pijak kami kasi Gang Bang

Flow aerodynamic sentuhan ibarat magic
Masih dalam dunia mistik tapi quack macam itik
Light saber macam Star Wars panggil kami Jedi
Yo Kinobi nombor satu Muariffah tolong bantai

Aku bukan cendikiawan cuma mental engak dikawal
Mahu lawan mulut dengan konon budak konvo
Balik sekolah lama tambah perisai di badan
Kalau kebal macam kereta panggil aku Volvo

Mahu kritik tapi tengok engkau tak kemana
Nak sembang panjang panjang forum Hal Ehwal Perdana
Ini bukan tempat untuk orang komsas
Jadi jangan waras takut ramai waswas

Straight talk mungkin metafora saya agak crack
Saya tak bukak kamus confirm takkan four flat
For that siang malam aku cari spekulasi
Engkau buat konspirasi aku tambah kompilasi

Bukan kapten ataupun penolong
Aku masih hip-hop walau dengar keroncong
Walau kurang info maaf tak dapat bantu
Boleh tanya Encik Fahmie tolong check 1 2 rah!

Macam main wordplay kia susun kata
Macam orang bercinta kita main mata
Kita susun kata macam kita susun langkah
Siapa berani halang? semua kita pangkah

Gerakan kamasutra aku masih on top
Di dalam kelas darjah aku paling tip top
Lirik ku acuan jejak ku tinggal bekas
Ludahku macam cili siapa kena rasa pedas

Si si silat lontar kata kekuda macam kuda
Jika di lautan aku kapten nakhoda
Aku keras dan pedas tapi masih berkias
Aku jangan dicabar jangan kau cari nahas

Kayuhku tak berhenti lirikku tidak mati
Anganku terbang tinggi itu sudah pasti
Siapa tikam belakangku jadikan cabaran
Aku paling bersinar dalam jutaan berlian

Lawa kami kini dah kembali
Jadi ulang sekali lagi
Markas kota ramai terpesona
Rabak tapi kami sempurna
x2